Seeergi, Seeergi, Seeergi

Assisteixo a la festa de graduació d’un grup de 4t d’ESO, en un institut públic qualsevol, en una ciutat qualsevol. L’acte té lloc al pati del centre: en un escenari senzill, se succeeixen diversos parlaments. El docent que ha coordinat les tres línies durant gairebé tota l’ESO emociona l’auditori. Recorda com de petits li van semblar a 1r, quants acudits han esquitxat les seves classes de matemàtiques, quantes abraçades i suports ha rebut d’ells en moments difícils (“sou adolescents, però us heu comportat amb mi com a veritables adults”). I acaba: “Us diré tres coses: gràcies, ho sento i us estimo “. Les disculpes són, crec, innecessàries.

Els 90 nois i noies s’aixequen i esclaten en aplaudiments mentre aclamen: “Seeergi, Seeeergi, seeergi ….”. El moment em recorda els crits de Meeeeesi, meeeesi, meeesi, al Camp Nou, però retorno a l’acte. La directora, en una senzilla intervenció, declara: “amb alumnes així i professors així, que fàcil és ser directora”. Després del lliurament dels birrets i un parell d’actuacions musicals, un grup d’alumnes procedeix a concedir bandes d’honor als seus professors. De la desena i escaig de docents que pugen a l’escenari, almenys 5 o 6 es dirigeixen als nois i noies per dir-los “us estimo” o “us estimaré sempre”. És agradable observar aquesta explosió de sentiments, sense embuts, sense rubor, uns sentiments que emergeixen d’alguna cosa construïda a les aules i als passadissos.

Per descomptat, no hem de renunciar a les nostres demandes però no oblidem que això passa aquí. A la nostra Secundària, tan injuriada; en un institut (públic, per a més senyes) qualsevol, en una ciutat qualsevol. Com deu estar passant a milers de centres. I em ve a la memòria aquell moment èpic, ple d’avions de paper, que protagonitzen Els nois del cor quan s’acomiaden del seu “vigilant”.

Però aquesta vegada, no és ni un partit de futbol ni una pel·lícula.

[Post publicat al Huffington Post]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s