Inici de curs

(en castellà, al Huffington post)

Cinc desitjos pel curs que estrenem:

  1. Que mestres, professors, catedràtics, directores, caps d’estudi, psicopedagogs, conserges i especialistes de tot tipus surtin aquests dies a les portes d’escoles i instituts per a donar la benvinguda (metafòrica i real) als nens i joves que comencen el curs. Que els facin sentir importants, protagonistes de la història i respectats i que els permetin, com van fer ells l’1 de setembre, un temps i un espai per posar-se al dia i recuperar-se els uns als altres. I, sobre tot, que res de tot això sembli una pèrdua de temps, sinó una inversió.
  2. Que a final de setmana, cada nen i cada jove tingui alguna cosa entre mans que l’apassioni i que l’animi a tornar el dilluns. Ni que sigui una sola cosa. @jdomenechca, professor de secundària, explica que el seu desig per a l’escola del futur és que els alumnes hi vulguin anar. Li copio la idea perquè, com diu ell, això voldria dir moltes coses.
  3. Que a final de mes, a totes les classes i a tots els passadissos, s’hagi parlat del drama dels refugiats.
  4. Que a final de trimestre, cada estudiant tingui a la seva escola o en el seu institut una persona adulta que el miri i el vegi. Que el miri de debò, amb l’atenció que prestem a les coses valuoses. I que el vegi a la manera d’Avatar.
  5. Que a final de curs, puguem dir que han cabut totes les diferències i s’han escoltat moltes veus. I que cap nen necessiti ser qui no és.
Anuncis

Una resposta a “Inici de curs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s